Ammattirakentaja-lehti

Lasifakta_bann_250x140 px

Korjausrakentaminen työllistää kalustetoimittajia

Korjausrakentaminen työllistää kalustetoimittajia

Keittiö-, kylpyhuone, ja komerokalusteiden runkoja, ovia ja heloja lähtee joka päivä tasaiseen tahtiin Seinäjoelta eri puolelle Suomea. Seitsemän rekkakuormaa kymmenestä menee rakennusten korjaustyömaille. Vaikka rakentaminen onkin hiljentynyt, ei korjaaminen lopu koskaan.

Näin kiteyttää helmikuussa yrityksensä KJ-Markkinointi Oy:n ruoriin kaksin käsin tarttunut toimitusjohtaja Juha Jaakkola, 36.

Me teemme tukkukauppaa. Sen minkä myymme tiedämme täyttävän kriittisemmänkin asiakkaan laatuvaatimukset. Kaikki runkokomponentit on pakattu yksittäin pahvipakettiin. Meidän tuotepalettimme koostuu keittiöiden, kodinhoito- ja kylpyhuoneiden sekä komeroiden kaapistoista, ovista ja heloista”, Jaakkola kertoo.

Jaakkola luonnehtii sukupolvenvaihdosta askeleeksi kohti uutta tulevaisuutta ja tekemisen meininkiä. Kahdeksan hengen tiiminsä kanssa hän haastaa kilpailijansa hinta / laatu- suhteessa ja toimitusvarmuutta. ”Seinäjoki on logistisesti hyvässä paikassa, sillä mihinkään ei ole pitkä matka.”

”Tavarakuljetuksemme tavoittaa nopealla syklillä kaukaisimmankin asiakkaan kahdesta kolmeen arkipäivässä. Asiakaskuntamme koostuu saneeraus- ja keittiökalusteliikkeistä, puusepistä ja alan myymälöistä. Asiakasrekisterissä on noin 700 yritystä, taloyhtiötä, kuntia ja kaupunkeja, vuokra-asuntosäätiötä, rakennusyhtiöitä ja muita rakentajia ympäri Suomen.

Yksittäispakatut runkokomponentit

Seinäjoella on 2 200 neliötä lämmintä varastotilaa runkokomponenteille, heloille, saranoille, kolmelle ovimallille, kaapistoille ja muille tuotteille. ”Meille tukkukauppiaana asiakaskunta koostuu yrityksistä, joiksi tavallaan laskemme myös kuntien kiinteistöpuolen ja säätiöt.”

”Yksittäispakkauksella varmistamme sen, että asiakkaalle saapuva tuote on myös kuljetuksen jälkeen priimakunnossa. Valkeaksi maalatuissa ja kiiltävissä ovissa huolellinen pakkaus on tärkeää. Pakkauksissa ei ole niittejä, minkä vuoksi ne on helppo kierrättää ja käyttää vaikka suoja-alustana”, Jaakkola huomauttaa.

Jo kahdeksatta vuotta jatkuva taantuma pitää markkinatilanteen haastavana. Ilman korjausrakentamista tilanne olisi todella hankala monelle kalustetoimittajalle. ”Nyt saamme kiittää 1960 – ja 70 – lukujen betonirakentamisen buumia. Sopivasti nuo rakennukset ovat tulleet linjasaneerausikään, eikä remontteja voi loputtomasti lykätä. Samassa yhteydessä saniteettitilojen uusiminen on käytännössä itsestäänselvyys. Yhä useammin myös keittiöiden kalusteet ja muut kiintokalusteet menevät vaihtoon”, Jaakkola selvittää.

Ilkka Nousiainen


Ammattirakentaja_140x250

250X140px_Europes biggest name in balconies

ORMAX_banneri_140x250px_2

ralento-banneri-ammattirakentaja2

Maalarimestarit

Bandero2