Ammattirakentaja-lehti

forest-2153730_640

Lehtipuu tulee vauhdilla puurakentamiseen, sisustamiseen ja biojalosteiksi

Millaisia tulevaisuuden näkymiä lehtipuilla on osana sisustamista ja designia? Entä millainen jalansija uusilla sovelluksilla kuten lehtipuulankuista ristiinliimatuilla CLT-tuotteilla tai viilupuutuotteilla on puurakentamisen markkinoilla? Millaisia uusia arvotuotteita on saatavissa lehtipuulajien kemiallisista komponenteista?

Lehtipuun käyttö, puuraaka-aineen innovatiivinen hyödyntäminen ja markkinat sekä näitä tukeva kansainvälinen tutkimus- ja kehittämistyö ovat laajasti esillä Lahdessa 25.–28.9.2017 järjestettävässä ISCHP2017-konferenssissa (International Scientific Conference on Hardwood Processing). Tapahtumaan saapuu 90 lehtipuualan tutkijaa, asiantuntijaa ja yritysmaailman edustajaa yhteensä 23 maasta.

Mediat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria ja osallistumaan retkeilylle. Paikalla on lehtipuualan kotimaisia ja kansainvälisiä huippuasiantuntijoita, joita on myös mahdollista haastatella tapahtuman aikana.

Aika: Seminaari 26.9. klo 8.45–17.00 ja 27.9. klo 8.30–17.15 sekä retkeily 28.9. klo 8–16.

Paikka: Seminaari on Sibeliustalossa (Ankkurikatu 7, Lahti), retkikohteet sijaitsevat Lahden ympäristössä.

Kuudetta kertaa järjestettävällä ISCHP-tapahtumalla on takanaan 10-vuotinen taival. Tällä kertaa ohjelmassa on lehtipuun perus- ja jatkojalostuksen, puurakentamisen sekä kasvatus- ja markkinakysymysten lisäksi muun muassa sisustus-, design- ja biojalostuspiirejä kiinnostavat lehtipuulajit.

– Suurimuotoinen puurakentaminen on hyvässä nosteessa, ja siksi näkyvästi mukana konferenssissa. Esillä ovat esimerkiksi puurakentamisen uudet sovellukset kuten CLT- ja viilupuutuotteet sekä uudet lujuus- ja laatuluokitukset, kertoo tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, Luonnonvarakeskuksen (Luke) professori Erkki Verkasalo.

Keynote-puhujat tuovat tilaisuuteen tuulahduksia ajankohtaisista lehtipuukysymyksistä Euroopassa ja myös meillä Suomessa.

– Lehtipuun innovatiivisessa hyödyntämisessä sen erityisominaisuudet ovat avainasemassa. Silti raaka-ainemarkkinoilla ja arvostuksessa on parantamisen varaa. Lehtipuuta pitää käyttää itsenään eikä yrittääkään korvata sitä havupuutuotteilla, painottaa professori Alfred Teischinger itävaltalaisesta BOKU-yliopistosta.

Luke järjestää konferenssin yhdessä Itä-Suomen yliopiston Wood Materials Science Master Program -ohjelman ja Aalto-yliopiston puumateriaalitieteen ja -tekniikan laitoksen kanssa.


250X140px_Europes biggest name in balconies

limiente

Champion Door

banner_mirka

labkotec_ammattirak_140x250

logo_fiservice2