Ammattirakentaja-lehti

Lasifakta_bann_250x140 px

Tapio_Hjulberg

PUUKEIDAS OY – puutavaran vankka ammattilainen

Kotimainen Puukeidas Oy on perinteinen puutavaraliike, joka toimii maanlaajuisesti. Oma kuljetuskalusto sekä kattava sopimuskuljetusverkosto varmistavat sujuvat toimitukset kaikkialle maahan.

Asiakaskunta koostuu suurelta osin rakennusalan ammattilaisista: jopa 85 % liikevaihdosta tulee urakoitsijoilta, jälleenmyyjiltä, puunjalostajilta, höyläämöiltä, talotehtailta ja julkiselta sektorilta.
– Jokaisesta toimipisteestämme löytyy useampi ammattilainen, joille puutavara on tuttu ja hyvin osattu osa-alue. He ymmärtävät, miltä sahoilta saadaan sopivanlaisia tuotteita kuhunkin kohteeseen ja käyttötarkoitukseen, toimitusjohtaja Tapio Hjulberg kertoo.
Myös kaikki Suomen puutavaran jatkojalostuslaitokset ovat heille tuttuja ja he löytävät helposti oikeanlaiset puutavarat esim. erilaisiin sisustustuotteisiin.

Reaaliaikainen tieto puutavarasta ympäri maan
– Ammattilaiset lähestyvät meitä yleensä tarjouspyynnöillä, joihin annamme räätälöidyt tarjoukset. Teemme ammattilaisten kanssa myös vuosisopimuksia, jolloin vastaamme asiakkaan tavarahuollosta siltä osin, Hjulberg selvittää.
Joidenkin asiakkaiden kanssa yhteistyötä tehdään pitkäjänteisesti useita vuosia. Puukeidas pystyy tuolloin aina hakemaan asiakkaalle optimoitua pakettia siten, että laatu ja hinta kohtaavat mahdollisimman hyvin asiakkaan tarpeet.
– Teemme jatkuvasti kauppaa useamman kymmenen sahan kanssa, jonka vuoksi meillä on päivittäin tiedossa mitä eri sahoilta saadaan. Yksittäisen asiakkaan, vaikkapa höyläämön, on sen sijaan vaikeampi tietää, mitä missäkin on kulloinkin tarjolla, hän tilittää.

Koko paletti raskaaseen rakentamiseen
Liikkeen palvelutarjontaan kuuluu puutavaran ohella raskaampi rakentamista täydentävä tuotevalikoima kuten eristeet, erilaiset levytavarat niin sisä- kuin ulkorakentamiseen, kipsi- ja lastulevyt, vanerit sekä muut levytuotteet. Lisäksi löytyvät myös ovet, ikkunat sekä eri katemateriaalit vesikattoihin kuten huovat, pellit ja tiilet.
– Valikoimaan kuuluu myös peruskiinnitystarvikkeet myymillemme tuotteille eli erilaiset ruuvit, naulat ja liimat. Ajatuksena on, että ammattilaisen tarvitsema koko raskaan sarjan paletti on saatavissa kauttamme, hän kertoo.

Kevyt kustannusrakenne – edulliset hinnat
Puukeitaalla on asiakkaita maan eteläkärjestä pohjoisimpaan kolkkaan. Vuonna 1991 Kemissä aloittanut liike laajensi toimintansa Ouluun, Jyväskylään, Joensuuhun ja Lahteen. Verkkokauppa avattiin vuosi sitten keväällä. Ajatuksena oli tuoda esille tuotevalikoimaa ja sekä hintoja, ei niinkään siirtyä verkkomyyntiin. Tilauksia on kuitenkin tullut odotettua enemmän, minkä vuoksi verkkokauppaa tullaan kehittämään edelleen.
– Puukeitaan takana on joukko suomalaisia yrittäjiä. Kustannusrakenteemme on todella kevyt, ja pystymme erittäin kilpailukykyisiin tarjouksiin, Hjulberg vinkkaa.


LabraLVI-logo_RGB

palo-ovien-tiivisteet-1-1

Maalarimestarit

A9R8EF0

Rahtikeskus_Banneri_140x250 (002)

Blåkläder Oy_Ammattirakentaja_140x250px