Ammattirakentaja-lehti

Lasifakta_bann_250x140 px

kiinteisto-cc-88-1

Rakennusvarma ekologisen puurakentamisen edelläkävijäksi

Uusi Varma Luonnonpuu on hengittävä ja kemikaalivapaa tuote

Rakennusvarma tuo markkinoille uuden, ekologisen ja hengittävän rakennusmateriaalin, Varma Luonnonpuun. Varma Luonnonpuu -massiivipuuelementti on kemikaalivapaa, luonnollisesti eristävä ja hengittävä tuote, joten se takaa puhtaan sisäilman sekä julkisiin että yksityisiin rakennuksiin.


Voimakkaassa kasvussa oleva rakennusliike Rakennusvarma lanseeraa Suomessa uuden kemikaali- ja muovivapaan sekä liimattoman Varma Luonnonpuu -massiivipuuelementin. Käsittelemättömästä puusta naulaamalla koottu massiivipuuelementti on helposti muokattava ja mahdollistaa monipuolisen ja ekologisen rakentamisen erilaisissa kohteissa.

─ Varma Luonnonpuu on luonnollisesti eristävä ja hengittävä tuote, joten se takaa terveellisen sisäilman. Luonnon omalla ilmastoinnilla ja eristyksellä varustettu Varma Luonnonpuu -massiivipuuelementti on myös ratkaisu Suomen rakennuskantaa vaivaaviin sisäilmaongelmiin. Meillä on pelkästään Suomessa valtava potentiaali pien- ja kerrostalo sekä julkisen rakentamisen osalta, toteaa Rakennusvarman toimitusjohtaja Petri Vuokila.

Ekologisuus kulkee läpi Varma Luonnonpuun kaikissa elinkaaren vaiheissa aina metsänhoidosta tuotantoon ja Varma Luonnonpuutalojen varusteluun.

─ Varma Luonnonpuutalojen asukkaat voivat nauttia esimerkiksi taloyhtiön puutarhasta ja kasvihuoneesta, jossa voidaan kasvattaa omaa lähiruokaa. Saatavana on myös latauspisteet hybridi- ja sähköautojen lataamiseen, Petri Vuokila valottaa.

Varma Luonnonpuutalot on myös mahdollista teettää oman metsän puista.

─ Lisäksi massiivipuuelementtien valmistusprosessissa on otettu huomioon päästöjen minimointi sekä viimeisimmät ympäristönormit, Vuokila kertoo.

Hengittävyyttä ja äänieristystä

Uusi Varma Luonnonpuu -massiivipuuelementti on luonnollisesti eristävä ja hengittävä tuote. Rakennuksissa terveyttä edistävä huoneilma syntyy luonnon oman ilmastoinnin ja eristyksen ansiosta. Lautojen välissä olevat ilmataskut toimivat sekä eristeenä että takaavat moduulin hengittävyyden. Urituksella saadaan aikaan myös noin 20 prosentin etu lämmöneristyksessä.

─ Tuotteessamme on myös erittäin hyvä äänieristys, joka saavutetaan seinän suurella massalla ja kerrosrakenteella, Petri Vuokila kertoo Varma Luonnonpuun eduista.

Hydroskooppinen ominaisuus puolestaan takaa huoneilmankosteuden tasaamisen. Samoin alhainen lämmönjohtavuus vaikuttaa positiivisesti sisälämpötilaan ulkolämpötilan vaihteluista huolimatta.

Varma Luonnonpuu -elementit ja moduulit rakennetaan tehtaalla täysin valmiiksi. Seinät voidaan puolestaan pinnoittaa sisä- ja ulkopuolelta millä tahansa käyttötarkoitukseen sopivalla pintamateriaalilla. Haluttaessa myös runkorakenne voidaan eristää ulkopuolelta, jolloin seinän laskennallinen U-arvo eli lämmönläpäisykerroin paranee. 26 cm paksun Varma Luonnonpuu -massiivipuuelementin U-arvo ilman eristeitä on 0,39 W/m2K.

Varma Luonnonpuu on erittäin helposti muokattava rakennusmateriaali. Elementtejä voidaan käyttää kaikissa pystysuuntaisissa rakenteissa. Rakennuksien ala-, väli- ja yläpohjissa käytetään esimerkiksi PHE- profiilipuuelementtejä tai palkkirakenteisia elementtejä.

Varma Luonnonpuu on Rakennusvarman tuotenimi Suomessa MHM-massiivipuuelementille (Massiv-Holz- Mauer®). Rakennusvarma Oy:llä on lisenssi MHM-massiivipuuelementin käyttämiseen ja tuottamiseen.