Ammattirakentaja-lehti

Talosiirto_www

architectural-design-architecture-building-443383

Scaffpro Oy kansainvälistää rakennustelinekonseptinsa Business Finlandin tuella

Teollisuuden projekteissa ja rakennustyömailla digitalisaation mahdollisuudet on hyödynnetty heikosti. Vanhanaikaiset, manuaaliset käytännöt ovat vallalla esimerkiksi telinepalveluissa. Nykymallilla rakennustelineitä seisoo vähäisellä käytöllä ja niistä koituu korkeat kustannukset niin palveluntarjoajalle kuin asiakkaallekin. Telinekustannukset ovat useilla työmailla ja teollisuudessa merkittävä kustannuserä, joten asiakkailla on suuri tarve ennakoida tarkemmin telineistä aiheutuvia kustannuksia.

Scaffpro on kehittänyt tehokkaan telinepalvelumallin, joka mahdollistaa digitaalisen toimintamallin telineratkaisujen toimitusten hallinnoinnissa. Digitaalinen hallintajärjestelmä on helppokäyttöinen suunnitteluohjelmisto, jonka avulla toteutetaan telineratkaisujen reaaliaikainen suunnittelu, hallinnointi ja hinnoittelu. Järjestelmä tekee hankintaketjun läpinäkyväksi ja parantaa huomattavasti telineiden käyttöastetta. Ratkaisun avulla asiakkaiden on helpompi ennustaa kustannuksia ja nähdä telineisiin liittyvä hinnoittelu. Digitaalinen hallintajärjestelmä tuottaa lisäarvoa parantamalla kannattavuutta ja tuomalla säästöjä.

Telineratkaisujen tarve on suurta kaikkialla maailmassa, ratkaisuja tarvitaan niin rakentamisessa kuin teollisuudessakin. Scaffpro keskittyy toimintaan Suomen ulkopuolella, erityisesti alueilla, joissa on paljon öljyn- ja kaasunporausta. Alkuvaiheessa ensimmäinen kohdemaa on Venäjä.

Business Finland hankesuunnitelman toteuttamista oli tukemassa Innovation Manager Finland Oy.

Lisätietoja

Scaffpro Oy, toimitusjohtaja Peter Korhonen, peter.korhonen@suomiteline.fi, +358 (0)400 225 259

Innovation Manager Finland Oy, toimitusjohtaja Jerri Laine, jerri.laine@innovation-manager.com, +358 (0)50 585 1858


Banner_Kiilto_Kerapro_140x250px

SFS_Suomi_Inventing

STARK_ammattirakentajalehti_140x250px_2

fluke-269x480

www.airtermico.fi

Soledo_web_140x250_v01