Ammattirakentaja-lehti

banneri_ammattirakentaja

SOP-Metal Oy

SOP-Metal Oy – konepajapalvelua vaativiin haasteisiin

Vuonna 1993 perustettu SOP-Metal Oy on alihankintaan erikoistunut konepaja. Yritys valmistaa komponentteja ja kokoonpanoja sähkölaitevalmistajille, teräsrakenne- ja kemianteollisuudelle ynnä tukkukaupalle.

50 henkilöä työllistävän yrityksen tuotanto on keskitetty logistisesti hyvään paikkaan Vaasaan sekä Lappajärvelle. Vuodesta 2012 yrityksellä on ollut toimintaa myös Jürissä, Virossa.

Olemme ammattilaisia kuparin, alumiinin ja terässeosten monipuolisessa työstämisessä, Sami Kuntola kertoo.Hallitsemme tekniikat reikimisestä, taivutuksesta, hitsauksesta, juottamisesta, vesileikkauksesta ja eristeaineiden työstöstä aina joustavien kuparikiskojen valmistukseen ja kokoonpanoon.

Tuotteet työstetään pääsääntöisesti lattakiskoista, pyörötangoista sekä levyaihioista. Joustavien virtakiskojen materiaalina käytetään tinattua kuparinauhaa. Tanko- ja levymateriaaleja muokataan usean eri menetelmän, kuten rei’ityksen, katkaisun, taivutuksen, kierteytyksen, vesileikkauksen ja koneistuksen, avulla. Yhtiö valmistaa myös omia innovaatioitaan, joista esimerkkeinä mainittakoon rautatien melueste NoiseX ja Katujakokaappi maakaapeleille.

Korkealuokkaiset hitsauspalvelut

SOP-Metal Oy:n korkealuokkaiset hitsauspalvelut perustuvat EN ISO 3834 -laatustandardiin. Vahvan osaamisen takana ovat ammattitaitoiset ja pätevät luokkahitsarit. Yksi keskeinen osa-alue on kuparihitsaus. Pitkälle viedyn teknisen osaamisen ja korkeaa ammattitaitoa edellyttävän työmenetelmän avulla voidaan suunnitella ja toteuttaa vaativiakin virtateitä. Muita hitsauspalveluita ovat alumiini- ja teräshitsaus sekä kovajuottaminen.

Onpa haasteenne mikä hyvänsä, tekniset asiantuntijamme räätälöivät tarvittaessa erilaiset ratkaisut kunkin asiakkaan tarpeisiin, Kuntola toteaa.

Yritykselle on myönnetty Inspecta Sertifiointi Oy:n toimesta 4.7.2014 CE-merkinnän varmentamistodistus. Tuotannon sisäinen laadunvalvonta täyttää EN 1090-1:2009+A1:2011 -standardin vaatimukset.

Käyttövalmis kokonaisuus

Halutessaan asiakkaat voivat tilata eri komponenteista käyttövalmiin kokonaisuuden, joka kuljetetaan perille kohteeseen. Komponentit voidaan toimittaa pintakäsiteltyinä, esim. kuuma- tai sähkösinkattuina, maalattuina, tinattuina tai hopeoituina sekä eristettyinä ja liitostarvikkein varustettuina. Tämä säästää asiakkaan aikaa ja vaivaa.

Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota ympäristöasioihin. Yhtiöllä on SFS-EN ISO 9001 -standardiin perustuva laatusertifikaatti. Vuonna 2004 saimme taas ympäristösertifikaatin SFS-EN ISO 14001 osoituksena ympäristöasioiden vastuullisesta hallinnasta yrityksessämme, Kuntola valottaa.

Verkosto-osaamisemme on vahvaa ja yhteistyökumppanimme ovat oman erikoisalueensa huippuasiantuntijoita. Olemme joustava ja kilpailukykyinen kumppani, jonka kanssa on hyvä vastata alan haasteisiin, hän summaa.


Protukku_140x250px_Ammattirakentaja

Maalarimestarit

LabraLVI-logo_RGB

A9R8EF0

BNR-Kiilto-Liimamassat-140x250px

Osa 2.2