Ammattirakentaja-lehti

ba3a8ed38c9beea7_800x800ar

Talousohjattu teollinen valmistus mullistaa rakennuskulttuuria

Lehto Group on suomalainen talousohjattuun rakentamiseen keskittynyt rakennusyhtiö. Lehto Groupin tavoitteena on siirtyä perinteisestä paikan päällä rakentamisesta teolliseen tehdasvalmistukseen, mikä parantaa rakentamisen kustannustehokkuutta ja laatua. Rakentaminen siirtyy yhä enemmän työmailta tehtaisiin, missä näitä tekijöitä voidaan hallita paremmin.

Isot rakennuskohteet on perinteisesti rakennettu paikan päällä kohteen tontilla olosuhteista ja luonnonvalon määrästä riippumatta. Tämä johtaa Lehto Groupin toimitusjohtajan Hannun Lehdon mukaan tehottomuuteen. ”Haluamme tehostaa prosesseja ja vähentää häiriöitä, jotta voimme samalla rahalla tarjota asiakkaalle vähän enemmän.”

Myös Metsä Woodilla uskotaan vahvasti teollisen esivalmistuksen, eli niin sanotun off-site -rakentamisen, olevan oikea suunta rakennusalalle. Myyntijohtaja Virva Juholan mukaan tärkeää on nimenomaan rakentamisen tuottavuuden parantaminen: ”Teollinen esivalmistus ja skaalautuvat konseptit toimivat suunnannäyttäjinä uudelle tavalle tehdä asioita paremmin rakennusteollisuudessa, jonka tuottavuus on jäänyt selvästi jälkeen muista teollisuuden aloista.”

af9b668995f74e18_800x800ar

Kerto LVL sopii kantaviin rakenteisiin

Lehto Group hyödyntää rakennusten tehdasvalmistuksessa modulaarisuutta. Esivalmistetuissa elementeissä käytetään Metsä Woodin Kerto® LVL -tuotteita yhdistettynä betoniin ja teräkseen. Eri materiaalien yhdistäminen sopii hyvin Lehto Groupin tehokkaan rakennustavan ideologiaan. Kerto LVL -puutuotteita käytetään muun muassa puukerrostalojen välipohja- ja kattoelementeissä kantavina rakenteina. Kerto LVL -tuotteilla on rakennusmateriaalina useita hyötyjä. ”Kerto LVL – arvolupauksensa mukaan fast, light and green – on luja ja kevyt materiaali, jonka käyttö tukee meidän liiketoimintaa, talousohjattua rakentamista”, Lehto kuvailee.

Lue lisää Lehto Groupin toimintatavasta ja katso Hannu Lehdon haastattelu Talking Wood -videolta.

Kuvat: https://databank.metsagroup.com/l/zvG9ZCrBBnhL


Banner_Kiilto_Kerapro_140x250px

ZARGES_banner140x250

A-Aidat Oy Bannerimainos_netti

renta_banneri_140x250