Ammattirakentaja-lehti

contesta32

TAMK vastaa rakennusmestaripulaan muuntokoulutuksella

Tampereen ammattikorkeakoulussa alkaa marraskuussa muuntokoulutus, joka tuottaa rakennusmestarin (AMK) tutkinnon. Rakennusalalla tarvitaan lähivuosina lisää osaajia käytännönläheisiin työnjohtotehtäviin, ja tämä työvoimakoulutus vastaa suoraan tähän tarpeeseen. Töitä on tiedossa jo koulutuksen aikana.

Marraskuussa TAMKissa alkavan rakennusalan työnjohdon muuntokoulutuksen rahoittaa Pirkanmaan ELY-keskus. Koulutuksen yhteistyökumppanina on useita suuria rakennusalan yhtiötä: YIT, SRV, Skanska ja Lujatalo. Yritykset osallistuvat opiskelijavalintaan ja työllistävät koulutukseen valitut opiskelijat.

– Talonrakentamisen ennustetaan jatkuvan vilkkaana Pirkanmaalla, ja työmaille tarvitaan uusia työnjohtajia. Muuntokoulutus tarkoittaa kouluttautumisesta uuteen ammattiin tavalla, jossa vanha osaaminen muunnetaan uusiin vaatimuksiin, kertoo koulutuspäällikkö Hannu Kauranen TAMKin Rakentamisen ja ympäristöteknologian yksiköstä.

Uusi rakennusalan muuntokoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille, joilla on aiemmissa tutkinnoissa suoritettuna matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja ja jotka haluavat tulevaisuudessa työskennellä rakennusalan työnjohtotehtävissä.

Rakennusmestarin muuntokoulutus TAMKissa käynnistyy 13. marraskuuta, ja siihen haetaan TE-palveluiden kautta 10. lokakuuta mennessä. Tutkinto on mahdollista suorittaa henkilökohtaisen opintosuunnitelman avulla noin kahdessa vuodessa. Infotilaisuus koulutuksesta on keskiviikkona 6.9.2017 kello 14 Pirkanmaan TE-toimistossa (Pellavatehtaankatu 25).

Tampereen ammattikorkeakoulun lisäksi muuntokoulutusta antaa Saimaan ammattikorkeakoulu, lähinnä Uudenmaan alueen tarpeisiin. Tampereen ryhmässä on 20 ja Saimian ryhmässä 30 opiskelijapaikkaa. Alkava koulutus on pilotti, joka onnistuessaan voi luoda uuden tavan tuottaa jatkotutkintokoulutuksia työelämän tarpeisiin nopeammalla tahdilla.
Ks. myös työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 1.9.2017


labkotec_ammattirak_140x250

ammattirakentaja-banneri-2017

A9R8EF0

ORMAX_banneri_140x250px_2

limiente

ralento-banneri-ammattirakentaja2