Ammattirakentaja-lehti

2020_ARI_banneri_468x100_120dpi

uutiskuva-koukkuranta-puukerrostalorakentaminen-web

Pirkanmaa haluaa puurakentamisen kärkijoukkoihin

Suomen metsäkeskus on käynnistänyt yhdessä Pirkanmaan liiton sekä puurakentamisen yritysten ja osan Pirkanmaan kuntien kanssa hankkeen, jossa tavoitteena on lisätä puukerrostalorakentamista Pirkanmaalla. Hankkeen yhtenä tavoitteena on, että 10 prosenttia Pirkanmaan uusista kerrostalokohteista sekä kaikki lisäkerrosrakentamisen kohteet rakennetaan puusta.

Puukerrostalorakentaminen ja rakentamisen tarpeet ovat yleisesti voimistuvassa kasvussa Suomessa. Pirkanmaalla puurakentamisen kasvu ei kuitenkaan vielä ole näkynyt. Puurakentaminen kiinnostaa, sillä puu on kotimainen, paikallinen, uusiutuva ja ympäristöystävällinen rakennusmateriaali. Puurakentaminen on myös yksi keino kasvattaa hiilen pitkäaikaisia varastoja.

Hankkeen yhtenä tavoitteena on myös käyttää neljäsosa omassa maakunnassa tuotetusta sahatavarasta Pirkanmaan maakunnan puurakentamiseen.  Maakunnassa tuotetaan valmiita puutuoteosia ja komponentteja sekä korkealaatuista raaka-ainetta paikallisista metsistä rakentamisen tarpeisiin.

Puukerrostalorakentamisen lisäämiseksi hankkeessa muun muassa kehitetään teollisen puukerrostalorakentamisen yritystoimintaa, edistetään pilottikohteiden tukemista sekä puurakentamisen osaamista.

Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hanketta rahoittavat Pirkanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston rahoituksella, Tampereen yliopisto, Metsäkeskus sekä 11 alan yritystä ja 13 Pirkanmaan kuntaa.

Hankkeessa mukana olevat kunnat: Akaa, Hämeenkyrö, Kangasala, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Hankkeessa mukana olevat yritykset: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, Elementti Sampo Oy, Honkatalot, Koskisen Oy, Lakea Oy, Lehto Asunnot Oy, Oy Nord-Finnhaus Ltd, Sivu Consulting Oy, Suomen puukerrostalot Oy, T2H Pirkanmaa Oy ja VTS-Kodit, Tampereen Vuokratalosäätiö sr.

Lisätietoja

Eveliina Oinas, projektipäällikkö
Suomen metsäkeskus


Ammattirakentaja_banneri_Vallox_140x250px

Union Banner

Nettibanneri 1_140x250

banner-option-1

Ammattirakentaja_PihlaPRO_Antennilasi_140x250px_2_13112019

STARK_ammattirakentajalehti_140x250px_2