Ammattirakentaja-lehti

2020_ARI_banneri_468x100_120dpi

b4a05a23-3cd4-4181-bfdb-344c900dab78-w_960

QMG ostaa vaasalaisen Tammi Kiinteistötekniikan

Talotekniikkakonserni QMG (Quattro Mikenti Group) kasvaa Pohjanmaalla liittämällä riveihinsä vaasalaisen Tammi Kiinteistötekniikan. Konserni etsii maakunnasta myös lisää ostokohteita.

Vaasalainen Tammi Kiinteistötekniikka toimii laajalla alueella Pohjanmaalla sekä rannikkoseudulla. LVI-urakoinnin lisäksi yhtiö tunnetaan vahvasta sähkö-, automaatio- ja kylmäosaamisestaan. Asiakaskunta kattaa teollisuutta, kauppa- ja liikekiinteistöjä sekä taloyhtiöitä ja julkisen sektorin kiinteistöjä. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa ja se työllistää 30 talotekniikka-ammattilaista. Henkilöstö jatkaa kaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä.

– Asiakkainamme on sekä alueellisia että valtakunnallisia toimijoita. Kaupan avulla vahvistamme sekä resurssejamme ja maantieteellistä peittoamme palvella molempia. Osana QMG:ta meille tulee kiinnostavia mahdollisuuksia tarjota esimerkiksi automaatio- ja energiatehokkuuspalveluja laajemmalle kuin ennen, toimitusjohtaja Juhani Tammikertoo.

Yhtiön omistajat Juhani ja Arto Tammi jatkavat tehtävissään ja tulevat QMG:n osakkaiksi. Yrittäjävetoinen henki yli sadan henkilöomistajan konsernissa sopii Tammen veljesten arvomaailmaan.

– QMG:n yrittäjävetoinen henki sopii Tammi Kiinteistötekniikan arvomaailmaan. QMG näkee talotekniikkaurakoinnin paikallisena liiketoimintana ja päätöksenteko on aidosti paikallista. Asiakas saa sitoutunutta palvelua ja päätökset nopeasti tutuilta henkilöltä. Siihen me uskomme, Juhani Tammi jatkaa.

QMG:lle Pohjanmaa on kasvualue

QMG on rakentanut verkostoaan Pohjanmaalla askel kerrallaan. Kokkolan LVIS-Palvelu liittyi konserniin vuonna 2018 ja pietarsaarelainen ORS Service kesäkuussa 2020.

– Tammi Kiinteistötekniikka edustaa vahvaa talotekniikan palveluliiketoiminnan ja urakoinnin osaamista. Olemme iloisia saadessamme Juhanin ja Arton tiimeineen QMG:hen. Yhdessä me tarjoamme erittäin kiinnostavan palvelumallin seudun kaikille rakennus- ja kiinteistöalan päättäjille. Uskomme, että investoinnit rakentamiseen jatkuvat täällä, joten silmäilemme jatkossa erityisesti lakeuksien sähköurakoitsijoita, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä sanoo.

– Konsernin strategia on kasvaa yritysostoilla ja luoda paikallisesti ja alueellisesti vahva valtakunnallinen organisaatio. Tammi Kiinteistötekniikan nuoret mutta kokeneet yrittäjät edustavat juuri sellaista ajattelua, joka istuu QMG:n kulttuuriin. Toivotamme Juhanin ja Arton henkilöstöineen lämpimästi tervetulleeksi konserniin, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen toteaa.


Nettibanneri 1_140x250

Ammattirakentaja_banneri_2020_140x250px_v4

Vallox_banneri_140x250px

Basic CMYK

banner1

Virel_Yhtiot