Ammattirakentaja-lehti

2020_ARI_banneri_468x100_120dpi

rudus_tukimuuri_2

Ruduksen tukimuureihin lisää kokoja ja visuaalisuutta

Rudus lisää betonisten tukimuurielementtiensä valikoimaa. L-tukimuurielementtejä valmistetaan nyt kuudessa eri korkeudessa ja pinnoituksenkin vaihtoehtoja on useita. Kaikkiin käyttökohteisiin löytyy sopiva tukimuurielementti helposti.

Tähän asti Ruduksen L-tukimuurielementtejä on ollut vakiona 1050 mm:n korkeuteen asti ja sitä korkeampia on saanut erikoistilauksena. T-mallista suurtukimuurielementtiä valmistetaan 1600 mm korkeudesta 3500 mm asti.

Nyt L-tukimuurielementtien valikoimaan tulee lisää 1100, 1200, 1300, 1400 ja 1500 mm korkeat elementit.

–Nämä uudet mallit ovat vastaus asiakkaittemme tarpeisiin koskien sekä tukimuurielementtien teknisiä että visuaalisia vaatimuksia, myyntipäällikkö Jukka Latvala sanoo.

Tukimuurielementtejä voidaan nyt valmistaa kaksipuolisella muotilla. Näin elementin pinta jää sileäksi molemmin puolin sen sijaan, että toinen puoli olisi ns. hiertopinta. Tukimuurista saadaan visuaalinen lisä niin julkiseen ulkotilaan kuin pien- tai kerrostalon pihaankin.

Elementtien pintavaihtoehtoina ovat rimoitus, graafinen betoni, patinointi ja liuskekivi, jota voidaan käyttää suurtukimuurielementeissä kolmen metrin korkeuteen asti. Elementtejä voidaan valmistaa myös värillisestä betonista ja muotobetonista.

Tukeva käytössä, helppo asentaa

Tukimuureja käytetään maanpaineseininä, joiden avulla tontit ja liikennealueet saadaan tasaisiksi ja koko alue hyötykäyttöön. Tukimuurit tehdään nykyisin yhä useammin elementeistä, koska ne ovat helppoja asentaa ja käytössä kestäviä. Ruduksen L-tukimuurielementin leveä jalka tekee siitä erittäin tukevan. Valmis tukimuurielementti vapauttaa rakentajan hankalasta muotti- ja paikallavalutyöstä tai harkkorakenteen tekemisestä.

– Urakoitsijat haluavat usein vaihtaa alun perin paikalla valettavaksi suunnitellun tukimuurilinjan tehtäväksi elementeistä ja jälkeen päin ollaan tyytyväisiä.

– Elementtien muotit ovat myös helposti muokattavissa, jolloin rakenteeltaan ja pinnoitukseltaan samanlaisia elementtejä saadaan sujuvasti tontin korkeuserojen mukaan, myyntipäällikkö Mikko Vierimaa toteaa.

Ruduksen L-tukimuurielementit ja Suurtukimuurielementit valmistetaan Ruduksen betonituotetehtailla, joista niitä toimitetaan kaikkialle Suomeen.

Uudet L-tukimuurielementtien koot ja mallit ovat tuotannossa tilauksesta pääosin jo tänä kesänä. Talven aikana elementtejä tehdään valmiiksi ensi vuoden kautta varten, jolloin niitä on myös varastotuotteina.

Tuotteista on tekeillä myös päivitetyt tuotesuunnitelmat (BIM- / 3D-mallit), jotka helpottavat tuotteiden hahmottamista ja suunnittelijan työtä merkittävästi. Uudet tuotemallinnukset julkaistaan syksyn 2020 aikana.

Laajempi artikkeli tästä linkistä

https://www.rudus.fi/ajankohtaista/2020/06/10/ruduksen-tukimuureihin-lisaa-kokoja-ja-visuaalisuutta

 

Lisätietoja:

Rudus Oy

Myyntipäällikkö Jukka Latvala

Infratuotteet, Infraelementit

050 410 8618

jukka.latvala(at)rudus.fi

 

Myyntipäällikkö Mikko Vierimaa

Infratuotteet, Infraelementit

050 575 6662

mikko.vierimaa(at)rudus.fi


STARK_ammattirakentajalehti_140x250px_2

Nettibanneri 1_140x250

banner07

www.airtermico.fi

Rakentaja_kymppi (1)

Basic CMYK